Keynotes

 

Peter Joosten MSc.

biohacker, spreker en toekomstdenker

Peter Joosten MSc. is biohacker, spreker en toekomstdenker. Hij heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 ronde hij de opleidingen bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de Biohack Academy aan de Waag Amsterdam af. In 2020 volgde hij de opleiding wetenschapsjournalistiek.  

 Naast blogger en podcaster is hij keynote spreker bij diverse bedrijven, instellingen en evenementen, waaronder TEDx, Biohacker Summit Stockholm, UMC Utrecht, Martiniziekenhuis Groningen, Radboud UMC, KPN, Etos en ASML. Hij is auteur van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020). Op zijn Engelse blog Superhuman Talks schrijft hij over human enhancement. 

 Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction) en de Next Nature Academy (thema: mensverbetering). 

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en tijdschriften over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent) . https://peterjoosten.net

 

De Supermens

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan exoskeletten, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA. 

Wat zijn kansen en risico's? Welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij? Wat kan dit betekenen voor facility management over 10 jaar? Hoe sta jij hier zelf in? Met anekdotes en veel interactie neemt Peter je mee naar de toekomst van de mens! 
 

Sierd Nutma

 

Sierd Nutma is spreker op het gebied van Mentale Veerkracht en werkdruk. Als ex-commando, ondernemer van extreme expedities en trainer van high performance teams weet hij wat het betekent om succes te creëren in extreme omstandigheden. Hij wordt gezien als expert op het gebied van Mentale veerkracht en helpt teams en leiders om optimaal te presteren onder druk. Hij publiceerde boeken als ‘Mentale Veerkracht voor Professionals’ en ‘Werkdruk bestaat niet’.

 

Mentale Veerkracht is DE gamechanger van deze tijd

Hoe ga je succesvol om met wisselende omstandigheden? Hoe blijf je staan als alles om je heen lijkt weg te vallen? Hoe blijf je presteren onder een toenemende druk?
Het afgelopen jaar waren deze vragen meer aan de orde dan ooit te voren.
En hoe komt het dat sommige mensen fluitend door de crisis komen en anderen eronder lijken te bezwijken? En is het nu weer tijd om gas te geven of moeten we nu ruimte nemen om te reflecteren en even bij te komen?
Sierd Nutma neemt je mee in de wereld van Mentale Veerkracht. Hij laat zien hoe je Mentale Veerkracht kan ontwikkelen en hoe je overeind blijft als de druk toeneemt. Hoe je goed voor jezelf kan zorgen en een optimale balans creëert zodat je optimaal presteert. Zowel op je werk alsook privé. Met sprekende voorbeelden vanuit de Special Forces, zijn extreme expedities maar ook zijn persoonlijke verhaal weet hij altijd zijn toehoorders te raken. Zijn presentaties zijn compact, ontzettend interactief en je gaat met praktische tips de deur uit die je dezelfde dag nog kan toepassen in jouw eigen situatie.
 

Dagvoorzitter

 

Sophie Stravens

 

Sophie Stravens is presentator, programmamaker en performer met een achtergrond in architectuur en muziektheater. Haar drive zit in het verbinden van mensen door inspirerende verhalen; als presentator ondersteunt zij anderen hun verhaal of inzicht te delen, als programmamaker faciliteert zij in de omstandigheden daarvoor, als performer brengt ze zelf verhalen op het podium. Altijd met energie, enthousiasme en flair. Meer informatie: www.sophiestravens.com

 

Kennissessies

 

Sanne van Meegdenburg

Coördinator Inkoop- & Contractmanagement  bij Gemeente Utrecht 

Sanne van Meegdenburg is sinds september 2017 Coördinator Inkoop- & Contractmanagement  bij Gemeente Utrecht, een gemeente die ieder jaar € 600 miljoen aan producten en diensten besteed. Ze is verantwoordelijk voor het team Inkoop & Contractmanagement van de facilitaire afdeling, bestaande uit zeven personen. Daarnaast is ze projectleider bij Europese tenders en contractmanager van onder andere catering, beveiliging en warme en koude drankenvoorziening. 

Robin Hulsbos

Global Facilities en Real Estate directeur

Robin Hulsbos is een ervaren Global Facilities en Real Estate directeur met ruime ervaring in het opzetten, ontwikkelen en managen van facilitaire afdelingen binnen internationale omgevingen. Sinds februari 2020 is hij werkzaam bij Just Eat Takeaway.com, waarvan de laatste 8 maanden als Global Director Real Estate & Facilities. Hij studeerde FM aan Hogeschool InHolland (1997-2001) en vervulde daarna tal van facilitaire (management)functies bij onder meer Schiphol Group, Samsung Electronics Benelux en The Instant Group. 

Jaap Kloos

Teamleider opleiding facility Management | Haagse Hogeschool

Naast het werk in de onderwijsarena zien we hem ook geregeld buiten het klaslokaal acteren. Als spreker, dagvoorzitter of als auteur van boekrecensies, blogs en artikelen in diverse facilitaire media, waaronder Facto. 

Maurice Verwer

Directeur Facility Management en Business Support | PwC

Hij is onder andere  eindverantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening op 13 PwC-locaties in Nederland. Totaal gaat het om circa 90.000 m2 en 4200 werkplekken. 

Ingrid van Rossum

Head of FM | Nationale Nederlanden

Na haar studies Facility Management (HAN, 1991) en Beleids- en Organisatiewetenschap (Radboud Universiteit Nijmegen, 1994) werkte ze bij diverse werkgevers in verschillende (management)functies, waaronder Imtech, Hago en Heyday FM.   

Escape Room

Begeleiders van de Escape Room: 
- Thomas Wissingh (Haagse Hogeschool)
- Svenja Romijn (Haagse Hogeschool)
- Hannah Hazell (student Industrial & Product Design)
- Dzintar van der Waart (Dienst Justitiële Inrichtingen)
- Rachel Kuijlenburg (Haagse Hogeschool).

Nadine Wiskamp

Beleidsadviseur | Centraal Bureau voor de Statistiek

Nadine Wiskamp is sinds mei van dit jaar werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek als beleidsadviseur FM. Ze heeft een ruimte ervaring in facility management, opgedaan bij onder meer Yask Facility Management en Sodexo. Van 2008 tot 2012 werkte ze bij Shell in diverse functies. 

Janneke Zuidhof

Partner | Synergie

Janneke Zuidhof is partner bij Synergie, een adviesbureau met de missie om leiders te helpen met het creëren van organisaties met impact. Ze studeerde communicatie (Hogeschool Ede) en gedragswetenschappen (Universiteit Twente) en werkte onder meer bij WorkWire en Creative Strategist.

Yannick Kok

Team Lead- Sales development | Mapiq

Yannick Kok werkt sinds augustus 2018 bij Mapiq, eerst als Smart Office Advisor en sinds een jaar als Team Lead - Sales development. In zijn rol bij Mapiq helpt hij klanten bij het vormen van de juiste use cases om op basis daarvan de best passende technologie voor te stellen. Hij heeft een opleidingsachtergrond in de psychologie (Universiteit Leiden) en mechanische techniek (TU Delft).

Niels Peters

Verenigingsondersteuner FMN en Consultant bij Ifmec

Niels Peters is zijn HBO-opleiding Facility Management aan de HAN begonnen bij Ifmec. Als consultant is hij nu bijna drie jaar gedetacheerd bij beroepsvereniging FMN, waar hij de rol van verenigingsondersteuner vervult: hij is het aanspreekpunt voor alle expertteams, commissies, communities en actieve vrijwilligers binnen de vereniging. Niels heeft tevens bijgedragen aan de oprichting van FMN Young. 

Edwin Steketee

Hospitality Manger bij De Doelen, Rotterdam

Edwin Steketee is bijna 30 jaar in verschillende functies werkzaam bij de Doelen in Rotterdam. Sinds 2004 is hij Hospitality manager / Hoofd Events & Facilities. 

David Kulen

Creative Director bij enbiun

enbiun is een studio gericht op food & hospitality design. Hij is verantwoordelijk voor de creatieve en strategische processen die richting geven aan de toekomst van de studio en de projecten voor haar klanten. Hij werkte (inter)nationaal voor diverse klanten zoals Booking.com, Landal Greenparks, ING, PwC en ICS en heeft hij voor ondernemers diverse horeca-concepten gecreëerd. Hij is tevens Board member van The Dutch Institute of Food & Design.