1. De uitdagingen van een Site Manager bij Justitieel Complex Schiphol

Spreker: Wanda Koelewijn

In deze sessie vertelt Wanda over haar rol als Site Manager bij PPS Poort van Schiphol, het Justitieel Complex op Schiphol. Binnen deze rol had zij te maken met enorm veel uitdagingen. Rellen, drugs, besmettelijke ziektes en douanecontroles waren aan de orde van de dag en de facilitaire diensten waren in al deze processen nauw betrokken.

  • Hoe te werken in PPS Poort Schiphol?
  • Hoe om te gaan met meerdere klantgroepen in 1 contract?
  • Werken binnen een kantoor zonder ramen 

 

2. Smart Buildings hebben de toekomst

Spreker: Tim Platteel

In deze FM-talk neemt Tim je in 15 minuten mee in de wereld van de feiten en fabels van Smart Building. Waar ligt de match met Facility Management? Wat doet Facilicom binnen dit domein? Waar behalen we overwinningen? En wat zijn onze worstelingen?

  • Smart Building en de kansen voor FM
  • Technici, data-analisten en FM'ers; an (im)perfect match
  • Ontdek concrete use-cases

 

 

3. De invloed van persoonlijkheid op werkplekvoorkeuren

Spreker: Ilse Toonders

Is het zinvol om werkplekken in te richten die zijn afgestemd op de persoonlijkheidsprofielen van medewerkers? En zo ja, is het dan in theorie mogelijk om medewerkers, die aan de slag willen met een bepaalde activiteit, via een app naar de meest geschikte werkplek te leiden? Deze vragen stonden centraal in het afstudeeronderzoek van Ilse Toonders waarop ze in 2018 (met een 9,5 !) is afgestudeerd. In haar FM Talk licht ze het onderzoek toe en deelt ze de belangrijkste uitkomsten.

 

4. Culture Integrated workplace design

Spreker: Rosanna Meeder

De visie op huisvesting verandert. Waar vroeger werd gefocust op activity based working vindt er langzaam een shift plaats naar iets nieuws, iets onbekends. En dat is waar Rosanna onderzoek naar heeft gedaan tijdens haar afstuderen. In deze sessie deelt ze haar kennis. Ook neemt ze je mee in haar ervaringen als projectmanager van een grote verhuizing van Topdesk naar hun nieuwe hoofdkantoor. 

 

5. Mijn eerste klus als YP: Verhuizen, veranderen, verhuizen en weer veranderen…

Spreker: Frederique Haanraadts

In haar FM Talk vertelt Frederique over haar eerste jaar bij PSA Groupe, waar ze zich vooral met huisvestingsvraagstukken heeft beziggehouden. Ze heeft de verhuizing van Opel naar Amsterdam gecoördineerd, een omvangrijk project waarbij er bovendien extra aandacht nodig was voor het meekrijgen van mensen in de veranderingen. Een behoorlijke uitdaging voor iemand die ‘net komt kijken’.