17 november 2020

09:00 - 09:30

DAGSTART, houd hier voor je mailbox in de gaten!

09:30 - 09:35

OPENING

Door dagvoorzitter Suzan Vink 

Het programma wordt aan elkaar gepraat door Suzan Vink. Ze werkte na haar studie Facility Management een aantal jaar binnen facility management als projectleider, docent en manager. Daarna startte ze haar eigen bedrijf en is ze actief als dagvoorzitter, presentator, trainer en spreker.

> Bekijk hier de vlog van Suzan

09:35 - 10:00

OPENINGSKEYNOTE

Anders kijken, Veranderen en ons brein

 

 

 

 

Door Paul Smit en Arno Folkerts 

Daar waar verandermanagement in veel gevallen (zo'n 70%!) mislukt, zien we in deze coronacrisis dat het gedrag van veruit de meeste mensen opeens wél verandert. 

Hoe werkt veranderen eigenlijk? Hoe verloopt dat precies in ons brein? Hoe reageren mensen op een crisis? Welke inzichten kunnen we gebruiken als het gaat om vertrouwen, samenwerking en communicatie? En hoe ontstaat leiderschap? 

In een herkenbaar, toepasbaar en humoristisch betoog, vol leerzame neurowetenschappelijke inzichten, delen keynote-sprekers Paul Smit en Arno Folkerts hun inzichten in verandering, wendbaarheid en samenwerking. 

> Bekijk de vlog van Paul en Arno

 

10:30 - 11:30

HACKATHON EN SPEEDDATES

 

Tijdens de Hackathon werk je met een team een uur lang aan een casus, met als doel een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken over een actueel thema of probleem van een organisatie. 

 1. De bijdrage van FM aan thuiswerken, de nieuwe werkplek (Heyday)
 2. Wat kunnen wij, als werkgever, doen om jouw fysieke en mentale gezondheid beter in balans te houden, zodat je langer vitaal blijft? (CSU)
 3. Hoe ziet het toekomstige pay-per-use model eruit binnen FM? (Yask)
11:30 - 12:00

KENNISSESSIES RONDE 2

 1. GEN Z, de Woke-workplace en hybride werken door Harold Coenders (Colliers International)
 2. Creatief en innovatief community management; een praktijk case bij de Caballero Fabriek door Evita Berkouwer, consultant FM bij HEYDAY
 3. Heeft het thuiswerken effect op de betrokkenheid tussen young professionals en organisaties? door Justin Clausing, trainer/coach, Diede Smit en Mees Snijder, management trainees bij Facilicom Group
 4. Toekomst van de werkomgeving: waar gaat het naar toe? door Tanja Zuijderwijk, hoofddocent opleiding Facility Management, Hogeschool Rotterdam en Tamara Agatz, hogeschooldocent opleiding Facility Management, Hogeschool Rotterdam
12:00 - 12:30

PRAKTIJKCASE


De impact van Covid-19 op De Kuip

Door Harro van Est MFM, Manager Facilitaire Zaken bij Stadion Feyenoord

In een interactieve presentatie heeft Harro van Est inzicht in de facilitaire processen achter de schermen van een groot stadion. Daarnaast belicht hij de impact van Covid-19 op de (financiële) situatie van de organisatie. Voor de nieuwbouw (Feyenoord City) heeft Covid-19 zowel een negatieve als een positieve uitwerking. Een fascinerende en leerzame doorkijk in de vele facilitaire processen in een unieke werkomgeving.  

13:00 - 13:30

KEYNOTE

Grip op aandacht 
door prof. Stefan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht, over de vraag: hoe werkt aandacht? En hoe krijg je grip op je aandacht?

13:30 - 13:45

AFSLUITING

Door dagvoorzitter Suzan Vink

*Houd ons programma goed in de gaten. Er worden steeds nieuwe  sessies toegevoegd.

18 november 2020

12:45 - 13:00

OPENING en NETWERKEN

Door dagvoorzitter Suzan Vink 

13:00 - 13:30


KEYNOTE

Smart Facilities op Schiphol

Door Marthe Doornbos (product owner smart facilities bij Schiphol) over de Smart Terminal op Schiphol

13:30 - 14:00

KEYNOTE

Suzan Vink gaat in gesprek met: Robbert Godschalk (manager services van Bernhoven ziekenhuis) over FM in een ziekenhuis in coronatijd

14:00 - 15:00

HACKATHON EN SPEEDDATES

 

 1. Smart Building: eerste meten, dan weten of eerst weten, dan meten?
15:00 - 15:30

KENNISSESSIES

 1. Meer impact door personal Branding door Jocelyn Rebbens (Rebbels)
 2. Rondetafel Carrière en werkgeluk

  M.m.v. onder meer Hogeschooldocent Jaap Kloos (gespreksleider), Judith Martens (Manager Facility & Real Estate bij Holland Casino), Veronique Kilian (werkgelukdeskundige en auteur van de bestseller "Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!), Cennet Kumas (Bachelor FM, Haagse Hogeschool 2020, afgestudeerd op het thema interne social impact) en Wilfried Polman (eigenaar Leef Gelukkig en Gezond).

 3. Hospitality op de schop! door Diane van Dijk is Directeur Commercie & Hospitality bij CSU

   

15:30 - 16:00

KEYNOTE

Scoren met een pro-actieve mindset? Jij bent aan zet! (Zo doen ondernemers in Silicon Valley dat!)

door Dorit Roest, een jonge ondernemer, business coach en spreker die vanuit San Francisco haar passie voor ondernemerschap e.d. deelt).

 • Zie veranderingen als een inspirerende uitdaging.
 • Hoe doe je dat?
 • Leer alles over pro-actieve mindset!

> Bekijk hoe Dorit een proactieve mindset toepast in coronatijd

16:00 - 16:30

KEYNOTE

Grip op aandacht 
door prof. Stefan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht, over de vraag: hoe werkt aandacht? En hoe krijg je grip op je aandacht?

16:30 - 17:15

PUBQUIZ door Niels Peters, verenigingsondersteuner FMN en Consultant bij Ifmec en Teun van Dijk, afstudeerder FM en Coördinator Extern FMN Young. Powered bij CSU.

17:15 - 17:45

NETWERKMOMENT & SPEEDDATES