Keynotes

 

Arjen Banach

Topspreker

Arjen Banach is een getalenteerde en veelgevraagd topspreker en dagvoorzitter op het gebied van verandering, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. Onlangs werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers in Nederland. Met zijn podcast ‘Energie aan het Werk’ en zijn artikelen doet hij onderzoek bij de meest opvallende bedrijven in Nederland en spreekt hij de grootste dwarsdenkers en visionairs op het gebied van organisatiecultuur. Allemaal om duidelijk te maken hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd.

 

Ron Simpson

Creatief ondernemer

Ron Simpson rolde in de afgelopen 15 jaar verschillende campagnes, artiestcarrières en concepten uit voor onder andere Red Bull, Nike, Bacardi, ID&T, KLM, RTL en Sony. Zijn laatste avontuur “The Avocado Show” veroverde de wereld met slechts 1 Facebook post en veranderde het restaurantconcept in een internationale franchise. Zijn scherpe visie en humor maken hem een boeiende storyteller en een veelgevraagd spreker. 

 

Dagvoorzitters

 

Tiko Smetsers

Directeur | Arrange Interim 

Tiko Smetsers (34 jaar) is Directeur bij Arrange Interim en tevens actief in de politiek. Een jonge, energieke en nieuwsgierige professional met een ruime kennis van Facility Management. In het werkveld zet hij zijn analytisch vermogen om in creatieve oplossingen en legt hij daarbij sterke verbindingen tussen mensen. Tiko spreekt regelmatig voor grote groepen en krijgt vaak de lachers op zijn hand. Als dagvoorzitter zal hij de deelnemers op een leuke manier meenemen door het programma en zorgen voor een inspirerend verhaal.

Rosine van Scherpenseel

Manager Facilitaire Zaken | RAI Amsterdam 

Rosine van Scherpenseel (28 jaar) is Manager Facilitaire Zaken bij RAI Amsterdam. Vanuit een persoonlijke aanpak kan zij mensen om haar heen enthousiasmeren. Huisvestingsvraagstukken, inrichtingsprojecten en coaching zijn voor haar bekende onderwerpen. Rosine kan als young professional de verbinding leggen tussen ervaringen in het werkveld en persoonlijke groei en ontwikkeling. Als dagvoorzitter zal zij herkenbare verhalen delen en zorgen voor een leuke begeleiding van de dag.

 

FM Talks

 

Wanda Koelewijn

Site Manager | Justitieel Complex Schiphol

Als professional op het gebied van facilitaire zaken heeft Wanda Koelewijn in het verleden al veel verschillende facilitaire interim opdrachten gedaan voor diverse bedrijven als Booking.com, KPMG en De Nationale Nederlanden. 

Tim Platteel

Management Trainee | Facilicom Group

Tim studeerde International Management aan de Universiteit van Tilburg en is sinds september 2018 trainee bij Facilicom. 

Ilse Toonders

Projectmanager bij Tétris Design & Build

Ilse Toonders studeerde eind 2018 met een 9,5 af als Bachelor FM aan de NHTV (Breda University of Applied Sciences) op een onderzoek maar de invloed van persoonlijkheid op werkplek-voorkeuren.  Sinds mei van dit jaar is werkzaam als projectmanager bij Tétris Design & Build.

Rosanna Meeder

Intern Project Manager | TOPdesk
Rosanna begon in het tweede jaar van haar studie al aan haar eerste facilitaire functie op de Euromast in Rotterdam. Na veel ervaring opgedaan te hebben pakte ze tijdens haar dere studiejaar de volgende uitdaging op bij Bibliotheek Rotterdam als Facilitair projectleider. Vanaf juni 2016 werkte zij twee jaar als facilitair manager bij TOPdesk, waar zij recent is gestart als intern project manager.

 

 

Frederique Haanraadts

HEYDAY
Frederique studeerde Facility Management aan de Hogeschool InHolland. In december 2018 begon ze bij HEYDAY Facility Management waar ze als Young Professional aan de slag ging bij PSA Groupe.

 

 

Jaap Kloos

 
Jaap Kloos is teamleider aan de opleiding Facility Management van de Haagse Hogeschool.
 

 

 

Rachel Kuijlenburg

 
Rachel Kuijlenburg is hogeschooldocent Facility Management bij de Haagse Hogeschool en tevens onderzoeksdocent bij lectoraat FM van de Hanzehogeschool.

 

 

Rashida Florijn

 
Rashida is Space Planner bij Sodexo.

 

 

Raf Beelen

 

Raf Beelen, commercieel adviseur, CSU

Raf studeerde Sport, Economie, & Communicatie en deed een minor Toegepaste Psychologie. Na vier jaar als projectmanager/accountmanager werkzaam te zijn geweest maakte hij de overstap naar CSU, waar hij nu bijna twee jaar commercieel adviseur is.

Nadine Wiskamp

 

Innovatie Advies & Ontwikkeling manager bij Yask Facility management.

 

 

Kennissessies

 

Rémon Werkman

 

Rémon is Interim Professional bij Arrange Interim, hier heeft hij als interimmer mooie opdrachtgevers gehad zoals, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en International Card Services, waar hij nu werkzaam is. Rémon is een enthousiaste en gedreven professional die overal het beste uit wil halen.

Richard van der Put

Trainer | Mind Elevators

Richard is een energieke en ambitieuze trainer die gelooft in het succes door persoonlijke ontwikkeling. Zijn eigen leven was lange tijd zeer hectisch door het jongleren van verschillende projecten, maar dankzij hulp van topexperts heeft hij methodes die hem rust en overzicht geven. Leer met hem mee wat jij kunt gebruiken in jouw leven.

Farah Coppola

Oprichter & trainer | Mind Elevators

Farah Coppola is oprichter van Mind Elevators en heeft een heldere missie: dé plek creëren waar Young Professionals connecten, leren en groeien van en met elkaar. Farah heeft een achtergrond in Public Affairs en Communicatie. Ze gelooft dat er in elke presentatie een boeiend verhaal zit en met haar liefde voor storytelling weet zij dit te achterhalen.

Floor van Dalen

Facilitair Adviseur| Vattenfall

Floor van Dalen (HBO FM, Hogeschool Utrecht, 2012), sinds twee jaar werkzaam als facilitair adviseur bij Vattenfall (voorheen Nuon) deelt haar ervaringen over hoe je in organisaties stapsgewijs tot meer uniformiteit kunt komen als het gaat om bijvoorbeeld de interne dienstverlening of het werkplekconcept.

Corine Dijkhuizen

Manager Facility Service | Rotterdam Ahoy

Corine Dijkhuizen is Manager Facility Services bij Rotterdam Ahoy, een dynamische werkomgeving met ieder jaar meer dan vijfhonderd evenementen en op dit moment twee unieke bouw- en verbouwtrajecten. Met een brede en jarenlange werkervaring op zak, opgedaan in zowel de facilitaire branche als de leisure-industrie, vond ze vier jaar geleden haar draai in de dynamische omgeving van de enorme Rotterdamse evenementenlocatie, bekend van onder meer De Vrienden van Amstel LIVE!, de MTV Music Awards, het North Sea Jazz Festival, grote vakbeurzen, sportevenementen als het ABN AMRO World Tennis Tournament en diverse EK’s en WK’s, familieshows en -beurzen.

Anne Twilt

Freelance Innovator Circular Economy | VFM

Anne is een innovator pur sang met een hart voor #ZeroWaste! Als innovator begeleidde zij veel organisaties bij het experimenteren van nieuwe producten en diensten en het oplossen van problemen. In 2018 reisde ze 10 weken door Azië op zoek naar duurzame afvalmaterialen en vervolgens deed ze mee aan het Climate Reality Project van Al Gore. In de kennissessie ‘the Office Clean-up’ deelt zij een aantal gave voorbeelden van circulaire start-ups en ga je vervolgens in teams circulair ondernemen met de grootste afvalstromen in FM.

Luna van Leeuwen

Junior Consultant | VFM

Luna is de drijvende kracht achter het talent programma van VFM: Young Facility Management (YFM). Haar passie ligt bij het vinden van iemands drijfveren, om het beste in zichzelf naar boven te halen. In de gesprekken met Young Professionals ziet zij dat duurzaamheid en sustainability belangrijke thema’s in de keuze voor werk. Hoe kun je als facility professional bijdragen aan een betere wereld? In de kennissessie ‘the Office Clean-up’ deelt zij samen met Anne Twilt een aantal gave voorbeelden van circulaire start-ups en ga je vervolgens in teams circulair ondernemen met de grootste afvalstromen in FM.

Klaas-Jan de Vries

Manager Data & Technologie | HEYDAY Facility Management

Klaas-Jan studeerde Facility Management aan de Saxion Hogeschool in Deventer. Hij is sinds begin dit jaar werkzaam bij Heyday. Daarvoor werkte hij 11 jaar in diverse functies bij Trots.

Annemarie Wolfrat

Agile coach bij TOPdesk in Nederland en Engeland
Annemarie Wolfrat heeft ruim 10 jaar ervaring in de wondere wereld van dienstverlening. Ze wordt gedreven door een passie om altijd de best mogelijke resultaten te bereiken met een groep mensen. Sinds enkele jaren werkt ze als agile coach met verschillende teams in Nederland en Engeland.

 

 

Sandra Bakker

Manager Facility Management | Booking.com
Sandra Bakker (Bachelor FM, Haagse Hogeschool 2008) is manager Facility Management bij Booking.com in Amsterdam. Daarvoor werkte ze onder meer als facility manager bij Bouwinvest, Starbucks en CBRE.

 

 

Elke de Jong

Specialist innovatie | CSU
Als Specialist Innovatie is Elke verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe en onderscheidende dienstverleningsconcepten, producten en oplossingen voor CSU. Zij richt zich professioneel op het delen van kennis en best-practices en ondersteunt bij concrete klantvragen. Als persoon is ze overdreven nieuwsgierig. Zo liet ze zich chippen met een NFC-tag, gewoon om te zien of ze er iets mee zou kunnen. Ook houdt ze van het verbinden van mensen. Aan elkaar of aan uitdagingen. Je leest meer over haar op https://www.linkedin.com/in/elkedejong-vanmoorsel/

 

 

Tanja Zuijderwijk

Hoofddocent Facility Management | Hogeschool Rotterdam

Tamara Agatz

Hogeschooldocent Facility Management | Hogeschool Rotterdam

Tamara Agatz (Bachelor FM 2005, Master Management Consultancy 2008) is hogeschooldocent Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam. Daarvoor werkte ze in diverse functies bij onder meer Facilicom en Laurens.

Tanja Zuijderwijk (Bachelor FM 1997 en Master FM en Vastgoed 2012)  is hogeschooldocent Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam. Daarvoor vervulde ze verschillende functies in onder meer in de uitzendwereld en bij Facilicom.

Nancy Houtman-Gisberts

 
Communicatieadviseur bij Facilicom Group

Karoline de Koning

 

Karoline is bij Yask verantwoordelijk voor advies & ontwikkeling, waarbij zij zich al een aantal jaar zich begeeft in de wereld van trends en ontwikkelingen en de doorvertaling daarvan naar FM. De rode draad in haar carrière is die van pionieren, nieuwe activiteiten opzetten, innoveren en inspireren.

Douwe Driehuis 

Innovation Manager | ISS/PwC

Marjolijn Jansen

Innovation Manager | ISS Facility Services

 

Douwe is werkzaam als Innovation Manager bij ISS. Hiervoor werkte hij onder andere bij TSO, een co-working space in Amsterdam en andere real-estate/hospitality start-ups. Als Innovation Manager bij ISS ontwerpt hij samen met de klant de werkomgeving van de toekomst. Daarbij is hij medeverantwoordelijk voor de organisatie van de ‘School of Workplace Innovation’, een programma voor corporate en start-up collaboration.

Marjolijn is sinds april werkzaam als Innovation Manager bij ISS. Na 3 jaar consultancy bij Boer&Croon specialiseerde zij zich verder in innovatie bij Guidion. Als Innovation Manager bij ISS ontwerpt zij samen met de klant de werkomgeving van de toekomst. We kijken hierbij aan de hand van de Innovatie Pyramide naar concrete uitdagingen van onze klanten o.a. op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit en plug&play werkomgevingen. Ook zet Marjolijn regelmatig haar tekenskills in om gave ideeën te vertalen in beeld.

Bart In 't Velt

projectleider Ontwerp en facility services werkomgeving 2020 bij Menzis

Bart van Roekel

adviseur workplace-strategie bij YNNO

Ernst-jan Kruize

manager Dienstverlening Gemeente Utrecht

Ernst-Jan is als manager Dienstverlening van de Gemeente Utrecht ( 64.000 m2 vvo, 4.000 medewerkers, 2.250 werkplekken) verantwoordelijk voor de teams bode/logistiek, receptie/ontvangst, floormanagement, evenementenbureau, catering en beveiliging en MT-lid van het facilitair bedrijf.

Violette Krouwel

Senior Inkoopadviseur & Coördinator Inkoop / Europees aanbesteden bij VFM Facility Experts

Als Senior Consultant Inkoop coördineert Violette alle inkoopvraagstukken binnen VFM Facility Experts. Ze heeft ruime rvaring met het uitvoeren van complexe Europese aanbestedingen voor verschillende opdrachtgevers. Violette krijgt energie van het begeleiden van jong talent in het inkoopvak. In een kennissessie neemt zij daarom de deelnemers mee in de dynamiek van het inkoopvak.

Annemiek Mikkers

Marketing Manager Sodexo
 

Emile Zwerink

Account Director (o.a. UWV)

 

Emile Zwerink werkt 13 jaar bij Sodexo in verschillende rollen en is nu als Account Director verantwoordelijk voor 2 grote contracten UWV (34 locaties) en DJI (35 locaties). En bij het UWV account heeft hij er o.a. voor gezorgd dat er in partnership met het UWV gewerkt wordt aan Circulair Office. Annemiek Mikkers werkt bijna 10 jaar als Sodexo in verschillende rollen en is nu als Marketing Manager verantwoordelijk voor de ontwikkeling van FM concepten. Vanuit de duurzaamheidsambities van Sodexo en onze klanten is Annemiek al vanaf het begin betrokken bij Circulair Office.

Thomas Jans

Thomas studeerde Sportkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is nu actief als Personal Trainer bij Get Flexible.