FM Talk 1. Mijn eerste klus als YP: Verhuizen, veranderen, verhuizen en weer veranderen…

Spreker: Frederique Haanraadts

In haar FM Talk vertelt Frederique over haar eerste jaar bij PSA Groupe, waar ze zich vooral met huisvestingsvraagstukken heeft beziggehouden. Ze heeft de verhuizing van Opel naar Amsterdam gecoördineerd, een omvangrijk project waarbij er bovendien extra aandacht nodig was voor het meekrijgen van mensen in de veranderingen. Een behoorlijke uitdaging voor iemand die ‘net komt kijken’.

FM Talk 2. De invloed van persoonlijkheid op werkplekvoorkeuren

Spreker: Ilse Toonders

Is het zinvol om werkplekken in te richten die zijn afgestemd op de persoonlijkheidsprofielen van medewerkers? En zo ja, is het dan in theorie mogelijk om medewerkers, die aan de slag willen met een bepaalde activiteit, via een app naar de meest geschikte werkplek te leiden? Deze vragen stonden centraal in het afstudeeronderzoek van Ilse Toonders waarop ze in 2018 (met een 9,5 !) is afgestudeerd. In haar FM Talk licht ze het onderzoek toe en deelt ze de belangrijkste uitkomsten.

> Bekijk ook de video van Ilse

 

FM Talk 3. De 4 B's van een gezonde en vitale werkomgeving

Spreker: Nadine Wiskamp

Wat zijn de 4 B’s als het om een gezonde en vitale werkomgeving gaat? En waarom vinden steeds meer mensen een gezonde werkomgeving belangrijk? Nadine Wiskamp is manager advies en ontwikkeling bij Yask en werkte o.a. als facility manager voor KPN. In een korte presentatie neemt ze je mee in haar ervaringen, en deelt ze haar ideeën over hoe een gezonde werkomgeving eruit ziet!

FM Talk 4. De uitdagingen van een Site Manager bij Justitieel Complex Schiphol

Spreker: Wanda Koelewijn

In deze sessie vertelt Wanda over haar rol als Site Manager bij PPS Poort van Schiphol, het Justitieel Complex op Schiphol. Binnen deze rol had zij te maken met enorm veel uitdagingen. Rellen, drugs, besmettelijke ziektes en douanecontroles waren aan de orde van de dag en de facilitaire diensten waren in al deze processen nauw betrokken.

  • Hoe te werken in PPS Poort Schiphol?
  • Hoe om te gaan met meerdere klantgroepen in 1 contract?
  • Werken binnen een kantoor zonder ramen 

 

FM Talk 5. Bekijk de facilitaire wereld door een virtuele bril!

Spreker: Raf Beelen

De facilitaire branche zet grote innovatieve stappen, wat volop kansen biedt om nóg klantgerichter te werken. Bovendien helpt technologie om het werk leuker, makkelijker én veiliger te maken. Zo past CSU bijvoorbeeld Virtual Reality toe om bedrijfsongevallen te voorkomen. Waarom juist VR en wat zijn precies de quick wins en long run gains voor de schoonmaakmedewerker én de klant? Raf Beelen van CSU vertelt er alles over!

 

FM Talk 6. Culture Integrated workplace design

Spreker: Rosanna Meeder

De visie op huisvesting verandert. Waar vroeger werd gefocust op activity based working vindt er langzaam een shift plaats naar iets nieuws, iets onbekends. En dat is waar Rosanna onderzoek naar heeft gedaan tijdens haar afstuderen. In deze sessie deelt ze haar kennis. Ook neemt ze je mee in haar ervaringen als projectmanager van een grote verhuizing van Topdesk naar hun nieuwe hoofdkantoor. 

> Bekijk alvast de vlog van Rosanna

FM Talk 7. Verduurzaming Unilever-kantoor Rotterdam: aanpak en ervaringen

Spreker: Rashida Florijn

Ongeveer twee jaar geleden is vanuit het partnership tussen Sodexo en Unilever een verduurzamingsinitiatief gestart die zich in eerste instantie vooral richtte op het verminderen van plastic afval in het bedrijfsrestaurant van het Unilever-kantoor in Rotterdam (Weena). Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een 'on going'-initiatief waarbij niet alleen meer naar plastic in het bedrijfsrestaurant wordt gekeken, maar ook naar het verminderen van voedselverspilling. Dat gebeurt met behulp van digitale oplossingen van de startups Zero Foodwaste en Too Good To Go. Inmiddels zijn diverse acties ingezet om het gehele kantoor te verduurzamen onder andere via Circular Office accelerator. 

FM Talk 8. Smart Buildings hebben de toekomst

Spreker: Tim Platteel

In deze FM-talk neemt Tim je in 15 minuten mee in de wereld van de feiten en fabels van Smart Building. Waar ligt de match met Facility Management? Wat doet Facilicom binnen dit domein? Waar behalen we overwinningen? En wat zijn onze worstelingen?

  • Smart Building en de kansen voor FM
  • Technici, data-analisten en FM'ers; an (im)perfect match
  • Ontdek concrete use-cases